George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova nici după schimbarea guvernării de la Chișinău

13 Iulie 2019 12:28 935 0 Ultima modificare 13 Iulie 2019 12:40

George Simion, fost candidat la alegerile europarlamentare și unul dintre liderii mișcării unioniste, nu a fost lăsat ieri dimineață să intre în Republica Moldova. Interdicția de a trece Prutul stabilită de autoritățile de frontieră ale fostei guvernări este menținută și de noua coaliție de la guvernare, scrie infoprut.ro

Din păcate, în continuare este valabilă interdicția. Fac un apel la toți frații basarabeni, la mobilizare și la rezolvarea de urgență a acestei situații în maxim o săptămână. O să revin și o să stau aici cum am mai stat, cum am luptat cu Guvernul Filat și Filip, cum am intrat în greva foamei pentru dreptul meu de a trece acest hotar nedrept. O să vin în maxim o săptămână și o să rămân aici, în greva foamei dacă acest regim mă va priva de dreptul meu elementar de a-mi vedea frații, interzicându-mă peste Prut fără niciun motiv în afară de cel că am vorbit despre Unire”, a declarat George Simion pe drumul de întoarcere din vama Albița.

La finalul lunii iunie, George Simion, prin avocatul său, a depus o cerere la Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău, în atenția ministrului Andrei Năstase, prin care a solicitat anularea interdicției sale de a intra în Republica Moldova.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte