Primele fisuri în coaliție! Ministrul de Externe dă de pământ cu Andrei Năstase după ce a votat în favoarea Rusiei: E votul particular, nu reprezintă poziția Moldovei

25 Iunie 2019 17:39 479 0 Ultima modificare 25 Iunie 2019 17:57

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face precizări, după ce doi deputați ai R. Moldova au votat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru readmisia Federației Ruse în cadrul structurii, noteazăTV8.md

Potrivit reprezentanților Ministerului de Externe, Guvernul nu poate să răspundă pentru poziția deputaților la APCE, deoarece votul este individual.

„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Alex Roitman.

Amintim că Andrei Năstase și Vlad Batrîncea au votat pentru ca Rusia să fie acceptată din nou la APCE, după o pauză de cinci ani. În aprilie 2014, Federația Rusă a fost exclusă din cadrul structurii ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei.
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte