Fapt confirmat de SIS: Pe teritoriul Republicii Moldova se cristalizează elementele unui razboi hibrid

25 Iunie 2019 15:08 375 0 Ultima modificare 25 Iunie 2019 15:12

Noul director al Serviciului de informaţii şi Securitate, Alexandru Esaulenco, a confirmat existenţa unor elemente de război hibrid cu care se confruntă Republica Moldova. În răspunsul său oferit deputatului Igor Vremea, Esaulenco a menționat că se cristealizează riscurile la adresa securității țării noastre.

SIS are ca prioritate identificarea și monitorizarea riscurilor care atentează la securitatea națională. Evident, elementele unui război hibrid se cristalizează pe teritoriul Republicii Moldova, dar serviciul are ca scop gestionarea inteligentă a acestor riscuri care ar putea afecta securitatea națională”, a spus noul director al SIS.

Totodată, Esaulenco a menționat că o amenințare serioasă pentru țară este și staționarea ilegală a trupelor rusești în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Evident, în opinia mea, prezența ilegală a forțelor militare străine pe teritoriul Republicii Moldova prezintă un risc eminent la adresa securității naționale”, a declarat șeful SIS.

Amintm că, în iunie 2018, ONU a votat o rezoluție prin care cere Rusiei să-și retragă necondiționat trupele și armamentul, dislocate ilegal în raioanele de est ale Republicii Moldova.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte