Monica Babuc a cerut audieri în Parlament după ce Andrei Năstase a votat în favoarea Rusiei la APCE! Zinaida Greceanîi a refuzat inițiativa democratei

25 Iunie 2019 14:49 288 0 Ultima modificare 25 Iunie 2019 14:52

Vicepreşedintele Parlamentului Monica Babuc a cerut ca ministrul afacerilor externe Nicu Popescu să fie audiat în plen după ce deputaţii ACUM şi PSRM au votat în favoarea Rusiei la APCE.

MONICA BABUC: Rog să uzaţi de dreptul dvs şi să introduceţi audierea Ministrului de externe despre votul în favoarea Rusiei a lui Năstase şi Bătrâncea. Întrebarea este dacă Andrei Năstase reprezintă statul Republica Moldova şi care au fost considerentele lor de a vota pentru Rusia.

Preşedintele Parlamentului Zinadia Greceanîi a respins această iniţiativă şi a declarat că ea personal susţine revenirea Rusiei în APCE. 

ZINAIDA GRECEANÎI: Mai multe state au votat pentru revenirea Rusiei la APCE. Eu salut decizia de a vota pentru revenirea Rusiei în această instituţie. Să facem ordine la noi, ce au de făcut alte state e decizia lor. Am să uzez de dreptul meu şi nu se supune votului.


Sursa: publika.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte