Rusia, model de democratizare pentru Moldova - sute de oameni, reținuți la Moscova la un marș în susținerea jurnalismului independent

13 Iunie 2019 13:55 164 0 Ultima modificare 13 Iunie 2019 14:03

Declarațiile președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care afirmă că susține democratizarea Republicii Moldova, sunt o adevărată mostră de ipocrizie. De această părere este analistul politic de la București Angela Grămadă, conform Timpul.md

”Trebuie să fii Putin ca să poți să conduci o țară în care sunt arestați peste 500 de oameni într-o singură zi la un marș pentru susținerea jurnalismului independent și a doua zi să vorbești despre cum susții tu ”na postoiannoi osnove” democrația în Moldova”, a scris Grămadă într-o postare pe Facebook.

Amintim că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a exprimat astăzi susținere deschisă pentru alianța formată dintre partidul socialiștilor, pe care îl controlează prin intermediul lui Igor Dodon și alianții acestuia, din PAS și PPDA. Putin a declarat deschis că aceste formațiuni sunt sobordonate PSRM-ului.

”Ceea ce a fost făcut de către președintele Dodon și oponenții săi recenți, cu așa-numitele partide pro-occidentale, este un pas spre construcția unui stat civilizat și modern”, a declarat Putin într-un interviu pentru TV Mir.

Ieri, la Moscova a fost reprimat cu o deosebită cruzime marșul în susținerea jurnalismului independent, după ce un ziarist de la portalul Meduza a fost arestat, pe motiv că ar păstra droguri. Sute de oameni au fost reținute, printre care și opozantul rus, Alexei Navalnîi.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte