Tensiuni la Moscova: Partenerii ruși ai Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase au arestat astăzi sute de opozanți ai regimului Putin, printre aceștia și jurnaliști de la publicațiile Reuters, Le Temps și Dojdi

12 Iunie 2019 18:14 782 0 Ultima modificare 12 Iunie 2019 18:54

Aproximativ patru sute de persoane care participau la un marș pașnic organizat de jurnaliști în sprijinul corespondentului Ivan Golunov, au fost reținute astăzi în centrul Moscovei de poliția subordonată regimului Putin, relatează „OVD-info”.

Autoritățile ruse, primele care au recunoscut Guvernul nelegitim al Maiei Sandu de la Chișinău, și care declarau că sunt gata să ajute Republica Moldova, continuă și la această oră să suprime vocea jurnaliștilor. Poliția folosește bastoane și tunuri cu apă, iar membrii mass-media prezenți la manifestație sunt reținuți.

Imaxe relacionada

Printre cei care au fost urcați în dubele mascaților se numără redactorul șef al ”MBH Media”, Veronika Kuțîllo și corespondenții Meduza – Ilia Jegulev și Andrei Perțev.

Potrivit BBC, au fost reținuți și jurnaliștii Agenției Reuters și ai postului tv de opoziție „Dojdi”.

Mediazona scrie că printre cei reținuți se află și Alexander Cernîsev, producător Der Spiegel, iar corespondentul Radio Liberty informează că politia l-a saltat și pe fotograful revistei franceze Le Temps.

Potrivit OVD-Info, poliția i-a urcat în dubă și pe reprezentanții publicațiilor Novaya Gazeta, Kommersant.

De asemenea, a fost arestat și liderul opoziției putiniste Alexei Navalnîi.

Participanții la marșul de protest s-au adunat cu câteva ore în urmă lângă monumentul lui Griboedov de pe bulevardul Cistoprudni din Moscova.

Reamintim că Moscova, prin trimisul special la Chișinău, Dmitri Kozak, a promis alianței ACUM-PSRM, toată susținerea, în schimbul conformării planului de federalizare a Republicii Moldova. Astăzi, deputații PAS-DA și PSRM au luat poziție de drepți în Parlament pentru a onora Ziua Națională a Federației Ruse și au transmis o felicitare Dumei de stat de la Moscova. 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte