ULTIMA ORĂ // Dodon a sfidat deliberat Constituția // DOVEZI

12 Iunie 2019 15:19 605 0 Ultima modificare 13 Iunie 2019 10:33

Șeful statului, Igor Dodon, încearcă să șteargă urmele care confirmă sfidarea Constituției. Comunicatul din 22 mai 2019, plasat pe site-ul președinției, în care Dodon anunța că termenul limită de formare a unei majorități parlamentare este 7 iunie, a fost cenzurat.

Alineatul care confirmă că liderul de facto al PSRM era perfect conștient că anume pe 7 iunie expiră termenul legal a fost modificat, iar data – eliminată cu totul.

Cu toate acestea, în cash Google a rămas varianta originală, fapt de care se poate convinge orice doritor. La fel, varianta NECENZURATĂ este și pe site-ul postului NTV, care aparține socialiștilor, dar și pe pagina de Facebook a lui Dodon. Alăturate sunt capturi care confirmă textul original, pentru eventualitatea în care, la indicația lui Dodon, și acestea vor fi cenzurate.

Amintim că în data de 22 martie, Igor Dodon a recunoscut că termenul-limită pentru formarea unei majorități parlamentare și învestirea Guvernului este 7 iunie. Faptul s-a produs în cadrul unei declarații publice, făcută de Dodon în data de 22 mai.

„Cel mai probabil, au rămas doar 2 săptămâni, pînă pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci Președintele RM va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate”, spunea atunci Igor Dodon, conform actual.md

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte