FOST MINISTRU AL APĂRĂRII: Am temeri că, în curând, ofițerii din Rusia vor fi ca la ei acasă la Chișinău

12 Iunie 2019 11:13 580 0

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, are temeri rezonabile că, în curând, unii ofițeri din Federația Rusă vor fi ca la ei acasă la Ministerul Apărării din Republica Moldova. Asta după ce blocul ACUM și PSRM i-au desemnat în fruntea instituției pe unul din oamenii lui Dodon, scrie telegraph.md.

Ieri, Nicu Popescu, care pretinde la funcția de funcția de ministrul de Externe în cabinetul Maiei Sandu a dat asigurări că Republica Moldova nu va fi federalizată după Planul Kozak, însă, fostul ministrul al Apărării nu-i împărtășește opinia. Și asta deoarece la Apărare a fost numit Pavel Voicu, un fan a lui Vladimir Putin. ”Adițional, mai este și apărarea națională, care tot va fi gestionată de omul cu misiuni speciale al lui Dodon. Personal, am temeri rezonabile că, în curând, unii ofițeri din Federația Rusă, la fel cum era până în 2009, vor fi ca la ei acasă la Ministerul Apărării al RM”, a menționat Marinuța într-un comentariu pe facebook. 

Sursa citată mai precizează că Voicu a intrat în atenția presei ca fiind unul din torționarii tinerilor care au participat la protestele din 7 aprilie 2009, sub conducerea lui Voronin și Grecianîi.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte