Negocieri cu Moscova prin intermediari. Machedon, omul de legătură

16 Mai 2019 10:46 542 0 Ultima modificare 16 Mai 2019 11:00

Andrei Năstase l-ar fi delegat pe Alexandru Machedon să vorbească în numele lui la negocierile cu Moscova. Cel puțin asta afirmă Grupul Boiler Show de pe Telegram, care descrie întregul traseul în străinătate al liderului PPDA, de săptămâna trecută.

Potrivit sursei citate, Andrei Năstase a părăsit Republica Moldova chiar a doua zi după Paștele Blajinilor, însoțit de Alexandru Machedon. Aceștia au mers la Suceava și s-au întâlnit cu reprezentanți ai PNL din România. Peste două zile, ei ar fi ajuns la Viena, unde au avut întrevederi neplanificate cu Mickael Ludwig, primarul orașului, dar și cu Peter Lanski, unul dintre traducătorii de la sediul ONU, care le-ar fi organizat o excursie în sediul instituției și i-ar fi invitat să ia masa împreună.

Cea mai importantă vizită ar fi fost programată însă pentru ziua de 9 mai, în hotelul "Grand", unde Năstase l-a prezentat pe Machedon prietenilor săi de la Moscova, în calitate de intermediar și reprezentantul opoziției moldovenești. În acest fel, liderul PPDA și-ar fi luat măsuri de precauție, astfel încât să nu fie văzut de cineva și să-și strice reputația.

Anterior, presa a scris că Andrei Năstase intenționa să efectueze o vizită la Moscova, pentru a negocia obținerea unor date din dosarul penal intentat în Rusia pe numele lui Vlad Plahotniuc, cu doar două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova. Liderul PPDA a confirmat că poartă discuții cu rușii în legătură cu acest subiect, dar a negat că ar intenționa să meargă personal la Moscova.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte