Implicarea Ludmilei Kozlowska în spălările de bani din Rusia, subiect de dezbateri în campania pentru Parlamentul European

15 Mai 2019 09:47 224 0 Ultima modificare 15 Mai 2019 09:49

Un membru al Partidului Lege şi Justiţie din Polonia, care aspiră la un loc în noul Legislativ European, a cerut investigarea implicării Ludmilei Kozlovska, fondatoarea ONG-ului Open Dialog, în spălările de bani din Rusia.

"Spălările de bani: cine a invitat-o, acum două săptămâni pe doamna Kozlovska, şefa Fundaţiei Open Dialog, în Parlamentul European? Noi am fost cei care au stabilit că este implicată în spălarea banilor din Rusia. Ea a fost invitată de socialişti în Parlament", a declarat politicianul, în cadrul unei dezbateri de la postul german Deutsche Welle.

Amintim că, potrivit unui raport al unei Comisii parlamentare de anchetă, de la Chișinău, Veaceslav Platon, oligarh condamnat la 18 ani de închisoare, ar fi finanțat ONG-ul Ludmilei Kozlowska cu cel puțin 2 milioane de dolari. De asemenea, Comisia a constatat că fundația a desfășurat un război hibrid împotriva R. Moldova. Mai mult, cele două milioane de dolari alocate de Platon fundației ar proveni din „Spălătoria Rusească”, dar și de pe urma furtului din sistemul financiar-bancar al R. Moldova.

De asemenea, Ludmila Kozlowska este implicată în mai multe acțiuni geopolitice. Interesul ei pentru Moldova a apărut în 2016 după extrădarea lui Veaceslav Platon din Ucraina în RM.

Potrivit unei investigații recente, realizată de portalul de investigații Zeppelin, Platon a plătit mai multe campanii media de denigrare a Moldovei, desfășurate e Open Dialog. Este vorba, inclusiv despre publicații critice la adresa țării noastre în instituții de presă cu renume din lume. Scopul a fost de a discredita conducerea țării și de a-l prezenta pe Platon, arhitectul spălătoriei rusești de bani și a furtului din sistemul bancar al Moldovei, drept victimă a persecutărilor politice.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte