Curtea Constituțională A DECIS: Igor Dodon nu are dreptul de a înainta o candidatură la funcția de prim-ministru, în lipsa unui Parlament funcțional // VIDEO

15 Mai 2019 09:35 368 0 Ultima modificare 15 Mai 2019 13:04

Președintele Igor Dodon nu poate propune candidatura la funcția de prim-ministru în cazul în care nu vor fi formate instituțiile de conducere ale Parlamentului. Este decizia Curții Constituționale, care a fost publicată astăzi. Reacția vine la solicitarea șefului statului, care a cerut lămuriri, în condițiile în care deputații nu sunt în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități legislative.

În decizia formulată de judecătorii de la Curtea Constituțională se arată că pentru a propune un candidat la funcția de premier, șeful statului ar trebui să poarte un dialog cu președintele legislativului.

Totodată, aceștia au menționat că lipsa întrunirii Parlamentului în ședința plenară pentru a examina învestirea unui potențial cabinet de miniștri, atunci când există o conducere a Legislativului, echivalează cu respingerea solicitării.

Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte