Maia Sandu și Andrei Năstase refuză actul guvernării țării. Blocul ACUM nu a acceptat funcția de premier propusă de PD

14 Martie 2019 14:00 273 0 Ultima modificare 14 Martie 2019 14:03

Blocul ACUM a refuzat oferta democraților, care le propun conducerea Guvernului și preferă să rămână în opoziție. Acest lucru rezultă din reacția blocului format din PAS și PPDA.

„Rămânem fermi în poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa blocului ACUM a propus un pachet de legi de deoligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale parlamentului. Negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”, se arată în reacția blocului ACUM.

Amintim că vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a făcut astăzi publică o nouă invitație la dialog pentru blocul ACUM și a precizat că democrații sunt gata să le ofere conducerea Guvernului.

”Dacă reprezentanții blocului ACUM sunt gata să-și asume actul guvernării, să implementeze inclusiv angajamentele pe care le-am făcut noi în fața cetățenilor, suntem gata să discutăm foarte serios asta, să vina să discutăm”, a precizat vicepreședintele PDM.

Mai mult, potrivit lui Candu, democrații sunt pregătiți să discute și toate propunerile celor de la blocul ACUM, să le analizeze împreună și să vadă ce fel de soluții se pot găsi pentru implementarea lor.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte