OPINIE // Binomul PAS-PPDA a semnat un acord care ar putea duce la instaurarea anarhiei în țară

21 Februarie 2019 13:08 420 0 Ultima modificare 21 Februarie 2019 13:49

Blocul electoral ACUM vrea instabilitate politică, economică și care va duce la haos. Despre aceasta a scris bloggerul Corneliu Gandrabur, după ce liderii blocului au semnat, astăzi, acordul de necolaborare cu partidele care vor ajunge în Parlament. Gandrabur spune că acest document, care încalcă Constituția Republicii Moldova, ar putea duce la alegeri anticipate. Între timp, toate reformele, care au fost pornite, vor fi stopate, iar moldovenii nu vor mai vedea salarii și pensii majorate.

Gandrabur mai spune că acordul semnat de ACUM, care interzice deputaților să iasă din fracțiuni și să se alăture altor partide din afara binomului, ”este lovit de nulitatea absolută și este contrar Constituției Republicii Moldova, care garantează deputatului că mandatul său este unul imperativ și nu poate fi retras la moment de nimeni”.

Totodată, bloggerul atrage atenția că documentul nu este nimic altceva decât o anticipare a unei crize politice care o să ducă la stoparea tuturor reformelor și proceselor din țară pe un termen de cel puțin șase luni. ”Prin urmare, ACUM vrea haos, instabilitate politică, instabilitate economică, reforme date peste cap, majorări de salarii și indemnizații neaprobate, proiecte de infrastructură date peste cap, buget compromis și tot așa mai departe. Iată așa ei doresc să instaureze anarhia”, a scris Corneliu Gandrabur.

Astăzi, candidații blocului ACUM au semnat un acrod prin care se angajează să nu participe, în viitorul Parlament, la crearea unei coaliții cu Partidul Democrat din Moldova, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Politic ȘOR, Partidul Nostru și alte formațiuni pro-oligarhice și anti-europene. În caz de încălcare a angajamentului, candidații își vor depune mandatul de deputat.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte