Candidat al Partidului Șor, cercetat de poliție pentru mituirea alegătorilor

21 Februarie 2019 13:01 336 0 Ultima modificare 21 Februarie 2019 13:03

Un reprezentant al candidatului Partidului Șor pe circumscripția 20 Strășeni, Valeriu Tăbăcaru, ar fi împărțit bani în numerar în cadrul unor întâlniri electorale, acțiune interzisă de lege și care poate fi calificată drept “ tentativă de corupere a alegătorilor”. Cazul este investigat de poliție, iar martorii sunt audiați, scrie dinstraseni.md.

Potrivit poliției, reprezentantul lui Tăbăcaru ar fi înmânat preoților și enoriașilor din raion câte 10 mii de lei. Datele preliminare arată că ar fi avut loc, cel puțin, trei astfel de întâlniri în fața bisericilor din localitățile Țigănești, Chirianca și Ghelăuza. Locuitorii satelor ar fi fost contactați preventiv de către reprezentanții Partidului Șor și invitați la întâlniri cu candidatul formațiunii.

În cadrul adunării, candidatul electoral al Partidului Șor și-ar fi asumat angajamentul ca „imediat după obținerea majorității voturilor, să soluționeze toate problemele economice și de infrastructură ale bisericii locale”. Acest fapt este confirmat și într-o imagine transmisă redacției de către un participant la întrunire.

După ce Tăbăcaru a vorbit în fața cetățenilor, un bărbat venit împreună cu acesta a ținut și el un discurs, după care ar fi scos din buzunar plicul cu bani și l-ar fi oferit preotului din localitate, altor slujitori ai bisericii sau chiar enoriașilor. După acest gest, candidatului Partidului Șor, Valeriu Tăbăcaru, ar fi acordat cetățenilor sacoșe ce conțineau afișe electorale, ziarul formațiunii și o geantă roșie pe care era imprimat simbolul partidului.

Poliția s-a autosesizat și a înregistrat cazurile pentru a examina toate circumstanțele. În prezent, oamenii legii discută cu participanții la întâlnirile electorale, după care urmează să fie interogat și candidatul Partidului Șor, Valeriu Tăbăcaru, și bărbatul care ar fi oferit „donațiile electorale”.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte