VIDEO | CONTRADICȚII ELECTORALE | Fiul - vicepreședinte PAS și candidat al blocului ACUM, tatăl - activist PSRM

20 Februarie 2019 10:23 817 0 Ultima modificare 20 Februarie 2019 16:00

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, susține că tatăl contracandidatului său din circumscripția nr. 32, Mihai Popșoi, a fost ales consilier local la Vadul lui Vodă pe listele Partidului Comuniștilor din R. Moldova, iar acum ar face parte din echipa primarului de acolo, Iurie Onofriiciuc, trecut între timp la Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM).

„ACUM și PCRM/PSRM. Stimați susținători ai blocului ACUM, cum facem pe circumscripția nr. 32, dar și cum facem în general? Din informațiile pe care le avem, Ion Popșoi, născut în 1964, tatăl candidatului ACUM, Mihai Popșoi, este consilier local în Vadul lui Vodă ales pe listele PCRM (numărul 4 în listă), iar de ceva vreme este în echipa primarului Onofriiciuc, care este la PSRM”, a scris acesta pe Facebook.

Liberalul i-a adresat și Maiei Sandu întrebări legate de acest subiect, mai ales că Mihai Popșoi este vicepreședintele formațiunii pe care o conduce: „Cum a trecut Mihai Popșoi criteriile comisiei de meritocrație, în special cel legat de activism civic și politic, sau el nu a făcut campanie pentru tatăl sau comunist la Vadul lui Vodă în alegerile locale din 2015? Cum explicați că unii au trecut cu brio toate „filtrele” voastre, iar alții nici nu au fost admiși la concursul dvs.? Cum se împacă faptul ca familia Popșoi face campanie pentru ACUM și pentru PCRM/PSRM, în același timp? Pentru cine au făcut campanie în 2014, 2015 etc.?”.

În cadrul aceleiași postări, Chirtoacă menționează că sarcina alegătorilor din circumscripția nr. 32 se simplifică.

„Noi ce facem mai departe, pentru cine votam? Îmi retractez declarația prin care am spus că urmează să vă hotărâți, pentru cine să votați - pentru mine sau pentru el. Nu mai pot face o asemenea recomandare. Și da, mai sunt situații când părinții și copiii au viziuni diferite, dar fiind născut în 1964, tatăl lui Mihai Popșoi avea 25 de ani la căderea comunismului în 1989, deci nu a trebui să fie un îndoctrinat sovietic, vârsta este alta, mult mai tânără.

Părinților mei, de exemplu, născuți în 1941 și 1948, li se propuneau funcții și favoruri pe vremea sovietică, dacă acceptau să fie măcar membri ai PCUS, dar nu au acceptat. D-apoi încă să mai fie aleși locali PCUS și cu atât mai mult PCRM, nici vorba nu putea fi. Măcar să fi spus Mihai Popșoi, în dezbateri, în minutul de prezentare, că familia sa are treabă nu numai cu ACUM, dar și cu PCRM/PSRM, ca lămuream subiectul acolo pe loc”, a conchis acesta.

Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, nu a venit, deocamdată, cu o reacție la declarațiile făcute de contracandidatul său Chirtoacă. 

sursa: ziarulnational.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte