ATITUDINI // Secretele lui Alaiba

18 Februarie 2019 19:25 1236 0 Ultima modificare 19 Februarie 2019 05:10

După ce și-a atacat contracandidatul (Alin Patron) cu un dosar pe care ultimul îl are în SUA (apropos, bine a făcut Alaiba – trebuie să cunoaștem eroii), Alaiba a decis să se asigure că nu-i iese la suprafață propria istorie frumoasă și a anticipat faptul că cineva i-ar putea scotoci prin activitatea firmei tatălui sau. Iată ca doleanța i-a fost împlinita, or habar nu aveam de existența acestei pete în istoria sa și numai după ce a pomenit-o singur m-am întrebat: oare ce a vrut sa zică. Și am aflat. Repet: Nu era să fac uz de sursele mele dacă nu mă provoca tot el. Am acceptat provocarea. Iată ce a ieșit din asta, scrie jurnalistul Today.md

Lucrurile trebuie privite in ansamblu: Dumitru Alaiba a activat în comisia pe lângă prim-ministru până în 2016.

În 2016 firma tatălui său obține câștigul unor licitații în valoare de 41 de milioane de lei din fondul ecologic.

Ați încercat vreodată să participați la o licitație, tender etc? Ca să câștigi aceste licitații îți ia timp să te informezi, să pregătești pachetele de documente, să vorbești cu cine trebuie, etcetera.

Deci se pliază perfect pe perioada anterioară de activitate a cui? Răspundeți singuri. Eu nu afirm nimic. Cert este că la un moment dat, după ceva vreme, activitatea acelei firme a dat de bănuit procurorilor. Lucru despre care a scris Unimedia. Ei habar nu aveau că scriu defapt știre despre tatăl lui Dima și fratele acestuia: https://unimedia.info/…/foto-trei-persoane–printre-care-si… (apropos, deocamdată stirea nu e ștearsă)

La data de 28 Mai, adică în aceeași zi în care e reținut taică-său și fratele tatălui său, Alaiba publică următorul status pe Facebook: “Ce este mizeriilor….(în poza de mai jos)”

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „Dumitru Alaiba May 28, 2018 Ce este, mizeriilor? Stați și așteptați următoarea mea postare? Vreți să-mi vedeți reacția? Chicotiți cumva? Mai așteptați. Asta încă este reația mea. Motivul real din care voi vă luați de părinții mei este că copiilor voștri ar trebui să le fie rușine de voi. Și voi suspectați asta. Mizeriilor, găsit cu să luptați? Mi-e greu acum să gândesc clar. Eu acum mă voi calma, decide și departe. Sunt la o vârstă, în care nu cred în coincidențe.”

Dar după asta ia apa in gura. Și tace. Intrebare: Daca esti implicat in politica, si inca foarte tare, si iti este retinut tatal, faci sau nu scandal? Mai ales dacă tatăl tău nu e de vina? Eu personal as face! Mai ales ca as avea de câștigat și politic din asta și as pune și presiune pe oamenii legii. Dima tace însă… degeaba mai spune acum ca a tăcut ca sa nu-i facă mai rău tatălui. Deși… este și aici o logica și asta arată cam așa: In Moldova nu se face scandal si nu se ridica galagie, numai daca se vrea musamalizarea cazului. Doamne ferește, dar uneori chiar și prin mita!”

Nu cred că oamenii onești din familia lui Dumitru au putut da mită. Ce dacă au câștigat tendere de 41 de milioane, potrivit Unimedia? (Dar să citiți atent știrea, bine?)

Cert este că тихо-мирно, după jumătate de an de arest la domiciliu, fără scandal, tatăl lui Alaiba e scos de sub urmărire penală. Mi se pare corect, mai ales că are de terminat lucrările în valoare de 41 de milioane… Păcat că dosarul a fost luat din nou la control, iar oamenii legii care au admis anumite încălcări, spun gurile rele, cel mai probabi vor avea parte de surprize în curând.

Este posibil ca imaginea să conţină: textNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Totuși, necătând la toate astea, nu cred ca Alaiba este un personaj Santajabil, iar in cazul in care va trece in parlament, NU va fi printre primii care vor ceda in fata presiunilor lui Plahotniuc. Nu are cum. Eu continui sa cred ca ACUM, NU a trimis in SUA un candidat compromis iar oamenii de aici, votand pentru el – nu îl votează indirect pentru Plahotniuc.

Sursa: today.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte