La Comrat a început campania electorală pentru alegerea başcanului

18 Februarie 2019 15:35 272 0

Campania electorală pentru alegerile guvernatorului autonomiei găgăuze şi-a luat startul oficial, la Comrat. Despre aceasta a anunţat astăzi Comisia electorală a UTA Gagauz-Yeri, transmite MOLDPRES.

Comisia a aprobat un plan de acţiuni, prevăzut pentru o perioadă de trei luni până în ziua alegerilor, precum şi devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului.

„Candidaţii dispun de 60 de zile ca să treacă printr-o procedură oficială de înregistrare  în numele partidelor sau să aibă susţinerea grupurilor de iniţiativă, să depună actele la Comisia electorală, să adune semnături, să deruleze campanii de promovare etc.”, se indică într-un comunicat al comisiei electorale de la Comrat.

Potrivit sursei citate, în perioada campaniei electorale va fi operaţională o linie fierbinte (0298 2-05-05), la care alegătorii sau eventuali candidaţi la funcţia de şef al executivului găgăuz vor putea obţine toate informaţiile necesare.

Alegerile başcanului vor avea loc pe 19 mai 2019.

Guvernatorul (başcanul) este persoana oficială supremă a Unităţii Teritorial-Autonome Gagauz-Yeri. Başcanului i se subordonează toate autoritățile administrației publice ale autonomiei. Alegerile guvernatorului se desfăşoară o dată în patru ani.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte