VIDEO | CANDIDAT SOCIALIST: Pașaportul românesc e pentru a pleca peste hotare, nu ne transformă în români

18 Februarie 2019 09:11 569 0 Ultima modificare 18 Februarie 2019 10:46

Ipocrizie în două cu obraznicie. Nu obosesc să critice România, dar îi justifică pe fruntașii PSRM din Parlament care dețin cetățenia țării vecine. Candidatul socialist din circumscripția nr.8 Florești, Sergiu Groza, a inventat încă o scuză – deputații PSRM au obținut cetățenia României înainte să ajungă în Parlament pentru ca să poată să meargă să muncească în Occident. 

Având cetățenia Gondurasului, eu nu mă tranaform în gonduras (aluzie la o înjurătură rusească – n.r.)

”Trebuie să țineți cont că având cetățenie românească, eu nu mă transform în român”, a spus Groza.

Mai mult, pe un ton arogant, candidatul socialiștilor a declarat că deputații socialiști au obținut cetățenia înainte să ajungă în Parlament, ceea ce, în opinia lui, nu este oportunism, pentru că ”cetățenia românească a fost primită de un șir de persoane din Republica Moldovapentru a avea posibilitatea să ”slujască” peste hotare”, având în vedere posibilitatea de a munci legal în UE.

Amintim că șase deputați socialiști au jurat credință statului vecin. În campania electorală din 2014, dar și după alegeri, liderul de atunci al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, actualul șef al statului, a declarat de mai multe ori că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta.

Deschide.md a publicat recent răspunsul Autorității Naționale pentru Cetățenie de la București, care a precizat că Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi nu au depus cereri pentru renunțarea la pașaportul românesc.

Sorin Bucătaru by on Scribd


 sursa: timpul.md

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte