SCANDALOS! Decizia ca Andrei Năstase să protesteze împreună cu Igor Dodon și Renato Usatîi a fost luată peste hotarele Moldovei

15 Februarie 2019 18:11 482 0 Ultima modificare 15 Februarie 2019 18:24

Protestele comune Năstase-Dodon-Usatîi, desfăşurate în Chişinău, în anii 2015-2016, au fost dictate din afara Republicii Moldova. Declaraţia şocantă aparţine unui membru-fondator al mișcării civice Platformei DA, Valentin Dolganiuc, şi a fost făcută în cadrul unor dezbateri electorale la Accent TV.

“În Piaţa Marii Adunări Naţionale nu a fost luată o decizie ca Andrei Năstase să protesteze împreună cu Igor Dodon și cu Renato Usatîi. Această decizia fost luată în altă parte, undeva după frontierele Republicii Moldova”, a declarat Valentin Dolganiuc.
Din acest motiv, Dolganiuc a decis să nu mai participe la acţiunile de protest.

“Pe data de 24 ianuarie a fost ultima mea apariție în PMAN. Am părăsit Piața, am părăsit scena protestelor în momentul în care Andrei Năstase i-a adus pe scenă pe Dodon și Usatîi. De aceea nu mă regăsesc și nu împărtășesc la momentul actual niciun punct de vedere al celor care se baricadează cu lupta anti-oligarhică”, a mai spus Valentin Dolganiuc. “În aceste condiții eu nu am acceptat ca să fiu lăturaș la cumătria tâlharilor de lux”, a precizat fruntașul mișcării civice DA.

O investigaţie recentă, realizată de jurnaliştii de la Zeppelin.md, arată implicarea serviciilor secrete ruse în tentativele de destabilizare politică şi economică din Republica Moldova.

Potrivit sursei citate, FSB a orchestrat la Chişinău în 2015 proteste stradale ale opoziţiei pro-ruse conduse de Igor Dodon şi Renato Usatîi, finanţate copios de Veaceslav Platon din banii din Laundromatul Rusesc, dar şi Miliardomatul de la Chişinău. În urma unei înţelegeri dintre Veaceslav

Platon şi oligarhul Victor Ţopa, s-a decis şi organizarea unor proteste comune, organizate de Dodon, Usatîi şi liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Protestele au culminat la 20 ianuarie 2016 cu încercarea eşuată de asalt a clădirii Parlamentului, după modelul 7 aprilie 2009.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte