Hotărârile privind numirea directorilor ANRE şi a președintelui CC au fost publicate în MO

12 Februarie 2019 11:22 185 0 Ultima modificare 12 Februarie 2019 11:23

Hotărârile privind numirea în funcţie a directorilor Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică /ANRE/ şi a președintelui Curţii de Conturi au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei legislativului, deputatul democrat Marian Lupu a fost numit cu votul majorităţii deputaţilor, în funcția de președinte al Curții de Conturi. Lupu a fost numit pentru un mandat de cinci ani şi a fost unicul candidat care s-a înscris la concursul public organizat pentru această funcţie.

Fotoliul de preşedinte al Curții de Conturi a rămas vacant după ce Veaceslav Untilă a fost selectat în calitate de candidat şi numit în funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE.

Tot joi, 7 februarie deputaţii au numit patru noi directori la ANRE. Aceștia sunt Octavian Calmîc, Eugen Carpov, Ştefan Creangă şi Veaceslav Untilă. Ei îşi vor prelua obligaţiile de serviciu începând cu data de 1 martie 2019, pentru un mandat de şase ani.

În aceeaşi şedinţă, parlamentul l-a numit în postul de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor pe Anatolie Zagorodnîi.

 
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte