Reacția lui Igor Dodon la întrebarea despre conținutul genților lui Ilan Șor

11 Februarie 2019 17:37 360 0 Ultima modificare 11 Februarie 2019 17:42

Președintele Igor Dodon a evitat astăzi să vorbească despre conținutul genților care i le-ar fi oferit anterior Ilan Șor, scrie ziarulnational.md.

Întrebat astăzi despre acest lucru, după un briefing de presă susținut la Președinție, președintele a preferat să se retragă fără a oferi explicații.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat zilele trecute că Igor Dodon a fost un bun prieten de-al său și a avut mai multe beneficii din partea sa, inclusiv zboruri cu avionul lui, deplasări la Monaco, dar și bani pentru două campanii electorale anterioare de-ale șefului statului. De asemenea, Șor a lăsat să se înțeleagă că are dovezi potrivit cărora Dodon a beneficiat și de resursele financiare ale lui Veaceslav Platon, aflat acum în detenție, căruia i-ar fi promis că-l va grația.

Șor a adus la acea conferință și o geantă. „Iată, nu în zadar am aduc cu mine această geantă. Vă rog frumos să priviți această geantă. În ea au fost foarte multe chestii diferite pe care le primea personal de la mine Igor Nicolaevici Dodon. Eu pot să trimit această geantă la Președinție, poate acest miros, dimensiunile genții, o să vă amintească și despre altceva, Igor Nicolaevici? În cazul în care Igor Nicolaevici a uitat despre toate aceste momente, care descriu relațiile noastre vechi sau consideră că nu este adevărat, să o spună public. Astăzi am povestit doar despre unele momente care ne leagă sau deja ne-au legat cu Igor Dodon”, spunea Șor.

Și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat zilele acestea că dânsul știe sigur că Igor Dodon ar fi luat bani de la Șor, Platon, dar și de la el. „Poate lui Șor nu i se permite încă să arate tot despre Dodon. Sunt mai mulți care i-au dat bani lui Dodon. Și eu în 2013 i-am dat câteva sute de mii de dolari. Șor nu amăgește când spune că l-a finanțat pe Dodon. Dodon spune acum că-s declarații politice făcute în campania electorală, dar nu este așa. Din câte se pare, Dodon lua în 2013 bani de la mine și de la Șor. Cu toate acestea, el se jura atunci că doar eu îl ajut. Șor îl plătea pe Dodon după ce plecase de la comuniști”, a declarat Usatîi într-un live pe Facebook.

De menționat că președintele a respins acuzațiile aduse. Acesta l-a numit „clovn” și „bufon” pe Ilan Șor. „Unii concurenți electorali încearcă să-și ridice ratingul pe seama președintelui, doar că nu le va ieși nimic”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la Accent TV.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte