VIDEO| Lecție de patriotism de la Pavel Filip

11 Februarie 2019 16:50 665 0

La o întâlnire cu alegătorii din raionul Strășeni, candidatul PDM pe circumscripția 20, Pavel Filip, le-a povestit sătenilor din Sireți o istorie care i s-a întâmplat într-o vizită peste hotare.

„Eram plecat într-o deplasare în Italia și am mers cu un taximetrist. Și taximetristul acela mă întreabă: de unde ești? Întrebări din astea simple și i-am spus că vin din Moldova, din Chișinău… ”A, tu ești din Moldova, a reacționat șoferul, eu în fiecare zi duc moldoveni, atât de mulți sunt în Italia!… Și cum e la voi în Moldova?” ”Ei, cum, țară ca țara…” ”Și tu iubești țara ta, îți place acolo să trăiești?” Și eu mă uit la el, ce întrebare e asta? ”Cum să nu-mi iubesc țara? Eu o consider cea mai frumoasă! Tu știi ce vin avem noi? Ce locuri frumoase!” Și taximetristul a spus un lucru care m-a marcat: ”Știi, tu ești primul moldovean care vorbește de bine despre Moldova”, a povestit Pavel Filip.

Morala, în opinia democratului, este că nimeni nu e obligat să vorbească de bine de Guvern sau de Parlament, însă toți sunt obligați să vorbească frumos despre țara lor, lucru pe care nu toți îl înțeleg, din păcate.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte