Acuzații grave, care amenință participarea PSRM la parlamentare. Dodon ar fi adus cu avionul GAZPROM-ului 20 de milioane de dolari pentru campania electorală

07 Februarie 2019 12:17 1863 0 Ultima modificare 07 Februarie 2019 17:31

Acuzații grave la adresa socialiștilor, care amenință participarea lor la alegeri. Liderul Partidului Regiunilor din Republica Moldova, Alexandr Kalinin, care este președintele Congresului diasporei moldovenești în Rusia, a declarat, într-o conferință de presă, că președintele Igor Dodon a fost adus de la Moscova la Chișinău cu un avion al Gazprom-ului nu doar din cauza ceții, cum s-a anunțat oficial, ci pentru că ar fi introdus în țară o sumă mare de bani. Potrivit sursei citate, este vorba despre 20 de milioane de euro, pe care șeful statului le-ar fi primit, pentru a finanța campania electorală a PSRM, al cărui lider informal este, pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. 

În acest context, Alexandr Kalinin a cerut instituțiilor de drept să verificie această informație, iar dacă se confirmă, să-i excludă pe socialiști din alegeri, așa cum s-a întâmplat în anul 2014 în privința Partidului Politic Patria, condus de Renato Usatîi, care a fost înlăturat din cursă cu trei zile înainte de scrutin, pe motiv că a fost finanțat din exterior.

Conform legislației electorale, finanțarea din exterior a partidelor este interzisă și se poate solda inclusiv cu interzicerea participării la alegeri.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte