Deputaţii se vor întruni mâine în prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară

06 Februarie 2019 11:48 474 0

Deputaţii se vor întruni mâine în prima şedinţă plenară din sesiunea de primăvară. Anunţul a fost făcut astăzi de speakerul Andrian Candu, la finele ședinței Biroului Permanent al parlamentului.

Potrivit sursei citate, şedinţa va începe la ora 11.00, iar pe ordinea de zi vor fi incluse mai multe subiecte de ordin social dar şi câteva numiri. “Sesiunea a început oficial luni, pe data de 4 februarie și deja în această săptămână va fi organizată prima şi cel mai probabil ultima şedinţă din această sesiune, luând în considerație că suntem în plină campanie electorală”, a opinat Candu.

Potrivit Regulamentului parlamentului, legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Mandatul parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri, poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.  

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte