VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Petru Macovei: „Oamenii din Republica Moldova au început să fie mai critici față de informația care le este furnizată”

Petru Macovei, director executiv al Asociației Presei Independente din Republica Moldova, este invitatul emisiunii Fake News.

S-a discutat despre proiectul „Stop Fals” desfășurat în cadrul acestei organizații, despre obiectivele, activitățile și realizările acestui proiect care se luptă cu manipulări informaționale.

Petru Macovei ne-a relatat despre cele trei tipuri de știri false și care dintre ele sunt cele mai răspândite și periculoase. Petru Macovei a explicat în ce constă fenomenul cunoscut ca deep fake (fals adânc), întâlnit tot mai des pe rețele de socializare și cum îl poți recunoaște. De asemenea, a dat mai multe exemple de informații false semnalate în spațiul informațional național, cât și internațional din ultima perioada. 

Cum deosebim știrile false de cele obiective și care sunt metodele de a le combate? Răspunsuri la aceste întrebări le găsiți la Vocea Basarabiei ascultând emisiunea Fake News cu Romeo Cemîrtan.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.