VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Părintele Sergiu Aga: Minciuna nu este de la Dumnezeu

Părintele Sergiu Aga: Minciuna nu este de la Dumnezeu. (...) În viziunea Bisericii ortodoxe, sigur că minciuna sau fake news nu face altceva decât să ne îndepărteze de adevăratul rol al creștinului, acela de a trăi întru adevăr, de a trăi întru Hristos!

În această ediție vă propunem să vorbim despre fenomenul știrilor false din punctul de vedere al spiritualității creștine. În acest scop am invitat în studioul Vocii Basarabiei părintele Sergiu Aga, parohul Bisericii Ortodoxe Române „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din orașul Orhei, dar și consilier independent în consiliul raional și municipal din Orhei. 

Părintele Sergiu ne explică ce este o știre falsă în viziunea Bisericii Ortodoxe Creștine și de ce minciuna este considerată începutul păcatelor. Tot aici părintele afirmă că folosirea minciunii este un semn de slăbiciune și ne povestește cum personal tratează fake news-uri și cum le combate.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.