VOCEA CARE NE UNEȘTE

Numărul copiilor, în descreștere

Numărul copiilor este în descreștere continuă, informează Biroul Național de Statitiscă, care face referire la datele din 2021.

Conform sursei citate, la 1 ianuarie 2022, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între  0 și 17 ani în Moldova era de aproape 600.000 sau 21,5 la sută din numărul total al populației cu reședință obișnuită.

Totuși, numărul copiilor născuți-vii în 2021 a constituit puțin peste 29.000, fiind în descreștere cu 5%, față de anul precedent.

Un factor principal care stă la baza acestor cifre este situația financiară. Mai exact, în medie, anul trecut, veniturile disponibile ale gospodăriilor cu copii au constituit 3000 de lei lunar pe o persoană sau de 1,3 ori mai puțin, comparativ cu veniturile gospodăriilor fără copii.

Anume din acest motiv, ponderea gospodăriilor cu copii și cu persoane plecate peste hotare la lucru sau în căutare de lucru decât cele fără copii. Astfel, din totalul gospodăriilor cu copii, 16 la sută au fost gospodării cu cel puțin un membru plecat peste hotare la lucru sau în căutare de lucru. În mediul rural ponderea acestor gospodării a constituit 20 la sută, față de 11 la sută în mediul urban.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

cele mai populare