Proiect finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Ciocniri violente, lângă clădirea Radei Supreme din Kiev

21 Septembrie 2018 10:18 491 0

La Kiev, lângă clădirea Radei Supreme, au avut loc confruntări violente între partidul naționalist „Национальный корпус" („Corpul Național", creat pe baza batalionului „Azov", împotriva căruia în Rusia a fost pornit un dosar penal) și forțele de ordine. Un polițist a fost rănit la picior. Medicii au mai acordat ajutor unui alt om al legii care era rănit la mână.

Ciocnirile au fost provocate de discursul ținut în Parlament de Petro Poroșenko, acestea pregătind mesajul anual către deputați. În discursul său, liderul ucrainean a atins tema colaborării militate, a sancțiunilor împotriva Rusiei și a pledat pentru abolirea imunității parlamentare, exprimându-și totodată opinia referitor la situația din Donbas, menționează RIA Novosti.

Naționaliștii adunați lângă Rada de la Kiev cer simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ucrainene cetățenilor străini care participă la operațiunile militare din Donbas. Protestatarii au încercat să rupă cordonul de polițiști și să pătrundă în clădirea Parlamentului. Ca urmare, forțele de securitate au aplicat gaze lacrimogene. Potrivit relor mai recente informații, doi polițiști au fost răniți: unul la picior și altul la mână.

 © 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte