Proiect finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

China este lovită de cel mai puternic taifun din acest an.

17 Septembrie 2018 11:19 503 0

Vântul care a suflat chiar şi cu peste 170 de km pe oră a desprins schelele de pe zgârie norii din Hong Kong, a spart ferestre şi a smuls acoperişuri. Autorităţile le-au cerut oamenilor să rămână la adăpost. Chiar şi aşa, în jur de 200 de persoane care au ignorat avertismentul au ajuns la spital după ce au fost lovite de bucăţi de metal şi sticlă luate de vânt.

Promenada şi portul au fost izbite de valuri care au atins şi trei metri şi jumătate înălţime. Furtuna a provocat inundaţii şi a paralizat oraşul. Pe aeroportul internaţional din Hong Kong un nod aerian important în regiune, au fost anulate peste 800 de zboruri, situaţie care a afectat 100.000 de pasageri.

Regiunea Hong Kong s-a aflat timp de zece ore sub alertă maximă.

Au fost înregistrate rafale de vânt de 232 kilometri pe oră, aşa că trebuie să ne ferim de resturile purtate de vânt. Mangkhut este considerată una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Hong Kongul, de când sunt înregistrate aceste taifunuri, din 1946 şi până acum”, a transmis corespondentul CNN.

Furtuna a lovit apoi provincia Guangdong, cea mai populată din China. Aproape 2 milioane şi jumătate de oameni au fost evacuaţi.

Fapt fără precedent, taifunul a convins autorităţile din Macao să închidă faimoasele cazinouri din această mică regiune autonomă.

Taifunul a făcut deja zeci de morţi în Filipine, prima ţară care i-a stat în cale. Ploile abundente au provocat alunecări de teren violente, care au înghiţit sate întregi.

Mangkhut îşi va pierde din forţă începând de mâine, pe măsură ce va traversa sudul Chinei.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte