VOCEA CARE NE UNEȘTE

Mesajul Ministrului Educației și Cercetării Anatolie Topală cu ocazia sărbătorii Ultimului sunet

Dragi elevi, stimați profesori și părinți, 

Sărbătoarea Ultimului sunet este una cu totul specială în acest an, pentru că ne oferă bucuria revederii la careuri festive după doi ani de pandemie, restricții și comunicare online. Încheierea anului școlar este o nouă etapă pentru toate generațiile, este un prilej de satisfacție, împlinire și mândrie pentru cele realizate pe parcursul anului de studii - adevărat maraton cu lecții, teste, recreații, teme și activități. Acum și acest an de studii devine istorie. Vă mulțumesc tuturor că ați ținut piept provocărilor acestei perioade și că ați pus umărul ca să o putem depăși. 

Suntem oameni ai Cetății Cunoașterii, fiecare are un loc al său în ea. Să ne bucurăm că putem fi împreună pentru a simți emoțiile irepetabile ale dimineții vieții, împărtășindu-le cu ceilalți și să vibrăm împreună la clinchetul clopoțelului. Pentru unii sărbătoarea Ultimului sunet reprezintă începutul unei vacanțe binemeritate, pentru absolvenți însă clopoțelul este vestitorul unei etape de viață foarte importantă atât pentru ei, cât și pentru profesorii care i-au ghidat și părinții care i-au susținut.

 Dragi absolvenți, pentru voi astăzi este ziua în care faceți bilanțul unui an și trasați planuri mari pentru viitor. Întreaga echipă a Ministerului Educației și Cercetării, managerii și profesorii au contribuit la formarea voastră pentru ca fiecare dintre voi să-și atingă scopul, să-și dezvăluie pe deplin potențialul. 

Cunoștințele acumulate în anii de școală sunt cel mai prețios bagaj pe care-l veți purta cu voi toată viața și pe care-l veți completa mereu. Vă îndemn să le folosiți pentru a vă realiza visurile și a depăși dificultățile, să profitați de oportunitățile care vi se vor oferi pentru a vă realiza și afirma personal și profesional. Viitorul vă aparține, manifestați inițiativă, aveți încredere în propriile forțe! Sunt sigur că veți alege calea corectă și că veți reuși! 

Deschizând o nouă pagină a vieții, nu uitați de instituția în care ați învățat și nu pierdeți legătura cu cei care v-au îndrumat și v-au format deprinderea de a învăța lucruri noi. 

Permiteți-mi să-i felicit pe profesorii care, fiind adevărații voștri arhitecți, și-au îndeplinit cu brio misiunea - au semănat lumină, adevăr, cunoaștere, descoperind comorile din sufletele voastre, le-au șlefuit, făcându-le să strălucească. Dumneavoastră, mult stimați profesori, contribuiți neîncetat la formarea viitorului Republicii Moldova. Meritați tot respectul şi recunoștința întregii societăți! 

Le mulțumesc părinților pentru implicarea alături de școală în procesul vostru educațional, pentru încurajări, pentru insuflarea încrederii în forțele și capacitățile voastre. Datorită familiilor voastre puteți realiza cele mai îndrăznețe aspirații, dacă alegeți și vă străduiți să învățați, să cunoașteți lucruri noi și utile, să fiți responsabili de ceea ce faceți și vă doriți pe viitor. Dragi părinți, vă mulțumim că ne susțineți în eforturile noastre de a le trezi și cultiva setea de cunoștințe, pentru ca să nu rateze șansele unui viitor împlinit. 

Să rămânem oameni ai Cetății Cunoașterii, să făurim viitorul nostru prosper în pace și înțelegere, cot la cot, generație cu generație, pentru ca fiecare să aibă un loc al său, un trai armonios aici, acasă – în Republica Moldova. 

Vă îndemn să venim cu toții de la mic la mare în ajutorul copiilor din familiile refugiate din Ucraina, să le oferim o oază de căldură, lumină și bunătate pentru a estompa ororile războiului. Să ne învățăm lecțiile, mai ales acele de omenie, să fim uniți și solidari pentru pace, libertate, prosperitate. 

Vă felicit pe toți cu ocazia încheierii anului de studii și vă urez mult succes la examenele de absolvire, vacanță plăcută, sănătate și pace! 

Anatolie Topală

Ministru al Educației și Cercetării

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

cele mai populare