Emisiunile “Forum” și “Puncte de Reflecții” sunt sprijinite financiar de:
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

VIDEO: Robotul Atlas, creat de americani, este capabil de parkour

12 Octombrie 2018 17:27 461 0

Boston Dynamics, companie de robotică deținută anterior de Google, continuă să ofere roboților umanoizi noi abilități. Ultimul progres este crearea robotului Atlas, capabil de perfomanțe parkour, sport care presupune alergare cu depășirea unor obstacole importante.

Roboții Boston Dynamics pot să deschidă ușile, să facă o jogging și chiar să se împotrivească manevrelor brutale ale operatorilor umani. Acum, inginerii companiei americane au dat roboților capacitatea de a face parkour, potrivit businessinsider.com.


Atlas este un robot umanoid din Boston Dynamics. Într-un videoclip lansat joi de Boston Dynamics, Atlas rulează și sare peste un buștean și apoi se deplasează între mai multe platforme amplasate la înălțimi diferite.


Boston Dynamics este renumit pentru crearea de roboți ale căror mișcări se aseamănă foarte mult cu cele ale oamenilor sau animalelor.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte