Doliu în teatrul românesc. Actriţa Olga Tudorache s-a stins din viață

18 Mai 2017 03:00 2281 0

Doliu în teatrul românesc. Marea actriţă Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a încetat din viaţă noaptea trecută. Actrița fusese internată în spital de mai bine de o săptămână, iar starea sănătăţii s-a înrăutăţit considerabil în ultimile zile. Decesul artistei a fost anunțat de medicii spitalului, care au spus că „s-a stins în liniște” în Secția de Terapie.

Pe data de 11 octombire, Olga Tudorache, cunoscută ca doamna teatrului românesc din ultimele decenii, a împlinit onorabila vârstă de 88 de ani. Deși a fost internată în spital pe 9 octombrie, colegii ei de breaslă, au omagiat-o la teatrul „Metropolis”, organizând audiția cu public a spectacolului „Victoria și Crocodilul”. Unele scene din piesă fiind inspirate chiar din viața și cariera artistei.

După mai bine de o săptămână de luptă cu boala ei, Olga Tudorache s-a stins discret, aşa cum a trăit în ultima perioadă, când a ales să se retragă din viaţa publică şi de pe scenă, acolo unde a încântat generaţii întregi cu talentul şi energia sa. Actrița a fost internată la spital la începutul săptămânii trecute, în urma unui atac vascular cerebral. Însă starea sănătăţii sale s-a înrăutățit, fiind transferată la Terapie Intensivă. La 88 de ani, după decenii în care a slujit scena teatrului românesc şi a oferit lumii artistice mai multe generaţii de actori talentaţi, Olga Tudorache a făcut o ultimă reverenţă.


Actriţa Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, în judeţul Bacău. A jucat în zeci de filme şi a construit, pe scenă, personaje memorabile în peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanţi regizori români. În cele ce urmează, puteți urmări o secvență din piesa „Invitaţie la castel” de Jean Anouilh, jucată în 2014 de Olga Tudorache, cea care va rămâne mereu Regina Teatrului Românesc.

 

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte