Actorul român Florin Piersic a revenit la Chişinău cu un spectacol de zile mari

25 Mai 2017 03:00 1375 0

Cel mai îndrăgit actor al românilor de pretutindeni, Florin Piersic, a venit la Chișinău. Actorul va susține un spectacol de zile mari, „Nu-ntreba câți ani am“ și va juca în piesa de teatru “Străini în noapte”. Astăzi, artistul a organizat o întâlnire de suflet cu jurnaliștii, unde compleșit de emoții a vorbit despre sentimentele care îl încearcă de fiecare dată, când revine la cea de-a doua casă, în Basarabia. Florin Piersic a dat autografe și, desigur, a recitat o poiezie a prietenului său, poetul Spiridon Popescu.

Actorul român Florin Piersic se simte atașat de Republica Moldova, mai ales de când a aflat povestea tatălui său, medic veterinar, care a făcut un stagiu în Moldova. Este îndrăgostit de Basarabia și spune că, nu este invitat să susțină un spectacol la Palatul Național „Nicolae Sulac“, ci este chiar gazdă.

„M-am întors ca și cum m-aș fi intors acasă“, a declarat actorul.
Pe Florin Piersic nu l-au motivat niciodată banii, atunci când este invitat undeva. El spune că vine cu tot sufletul pentru a promova frumosul.

La final de întâlnire, actorul a venit cu o urare pentru toți telespectatorii: „Să aveți prieteni, oameni care să se dăruiască pentru dumneavoastră, așa cum am făcut-o și cum mai încerc să o fac, la vârsta asta care nu e chiar o primăvară“, a spus Florin Piersic.

„Nu-ntreba câți ani am“ este spectacolul în care artistul va juca vineri, pe scena Palatului Național, alături de cântăreața Daniela Vlădescu, actrița Adriana Trandafir, poetul Ovidiu Purdea Someș, Dinu Iancu Sălăjanu și interpreta Olga Ciolacu. Totodată, pe 30 și 31 octombrie va juca împreună cu Medeea Marinescu în piesa „Străini în Noapte“, la Teatrul Național „Mihai Eminescu“. Florin Piersic este renumit prin numeroasele sale roluri din teatru și film, precum Anghel Șaptecai sau Grigore Pintea—, dar rolul cel mai cunoscut și îndrăgit, cu care aproape s-a confundat în conștiința publicului, este Mărgelatu din seria filmelor regizate de Doru Năstase și Gheorghe Vitanidis. În anul 2012, Florin Piersic a devenit cetățean al Republcii Moldova, iar în 2016 „Artist al Poporului“.

 

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte