România și Republica Moldova, mai aproape prin ONG-uri

27 Iunie 2017 03:00 7239 0

Vorbim despre patru organizații nonguvernamentale din Republica Moldova, care au participat pentru prima dată la cel mai important eveniment de acest gen din România – ONGFest 2017. Acțiunea a întrunit peste 130 de asociaţii obşteşti.

Organizațiile și-au dat întâlnire în Parcul Herestrău din București. Tema acestui an, Civic Break, a invocat spiritul patriotic al participanților. Pentru prima dată, la acest eveniment au participat și patru organizații din Republica Moldova. Reprezentanții Fundației Est-Europene, ai Fondului pentru Tineri, ai Centrului de Asistentă a Consumatorului și Synergetica Eur-Est și-au făcut cunoscute activitățile și au împărtășit experiența lor cu vizitatorii standului Civic Fest.

ONG-urile au interacționat cu publicul, atât prin organizarea de seminare, dezbateri sau ateliere interesante, cât și prin susținerea unor manifestări artistice și concursuri. La rândul lor, și vizitatorii au ieșit din rutina zilnică şi au aflat cum societatea civilă se implică în activități comunitare.

Călătoria a continuat apoi şi  la ONGFest Civic Break Iași, unde au participat 15 organizații non-guvernamentale din Republica Moldova.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte