În memoriam Simion Ghimpu: S-au împlinit șapte ani de când a trecut în eternitate

12 August 2017 03:00 2330 0

S-au împlinit șapte ani de când a trecut în eternitate poetul culturii basarabene, Simion Ghimpu. A fost publicist, profesor universitar şi întreaga sa viaţă a luptat pentru revenirea la valorile naţionale româneşti şi pentru reîntregirea neamului. Pentru a păstra mereu vie amintirea lui Simion Ghimpu, familia acestuia a mai lansat un CD cu cântece pe versurile sale.

 CD-ul „Libertate – Floare a Speranței” semnifică lupta pe care a dus-o întreaga sa viața pentru libertatea şi independenţa naţională a ţării.

 

Simion Ghimpu a scris peste 100 de texte pentru cântece în colaborare cu compozitorii Eugen Doga, Ian Raiburg, Ion Alea-Teodorovici, Mihai Dolgan, Ion Enache şi alţii și a determinat câteva generații să-i iubească versurile.  „Numai tu”, „Numai așa”, „Lacrimă”, „Amor,amor” sunt câteva dintre șlagărele scrise de Simion Ghimpu.

Deși au trecut șapte ani fără Simion Ghimpu, el rămâne în amintirea celor dragi ca om de cultură care a dat dovadă de stoicism și dragoste de neam. Cei doi copii ai săi au  moștenit talentul tatălui lor, iar astăzi îl  transmit mai departe.

„Libertatea-floare a speranței” cuprinde 23 de cântece. CD-ul a apărut în 1000 de exemplare și va fi distribuit radiourilor și televiziunilor din țară. Simion Ghimpu s-a stins din viaţă la vârsta de 71 ani. Este autorul textelor a peste 100 de cântece. A semnat mai multe volume de versuri, precum şi romanul autobiografic „Viaţa pe muchie de cuţit”.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte