Încep primele teste pentru vaccinul împotriva coronavirusului

16 Martie 2020 12:23 544 0 Ultima modificare 16 Martie 2020 12:28

Primii participanți la testare vor fi primii vaccinul experimental, astăzi, pentru a se verifica eventuale efecte adverse – aceștia nu vor fi infectați cu noul coronavirus, notează The Independent care citează Associated Press.

Potrivit sursei citate, experimentul este finanțat de Institutul Național de Sănătate și va avea loc în Seattle. Pentru început, vor fi testați 45 de voluntari la Institutul de Cercetare în Sănătate Kaiser Permanente Washington.

Chiar dacă testarea va avea rezultate bune, experții avertizează că este posibil să mai treacă un an pentru ca vaccinul să poată fi fabricat. De altfel, mai multe companii farmaceutice din întreaga lume sunt implicate în dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirusul care a ucis peste 6.000 de oameni.

Luna trecută, o echipă a Queensland University din Australia a anunțat că a dezvoltat un posibil vaccin, a cărui testare a început deja pe animale. De asemenea, și Inovio Pharmaceuticals a anunțat începerea unor teste pentru vaccin de luna viitoare pe zeci de voluntari; testele vor avea loc la Universitatea Pennsylvania și la centrul de testare din Kansas, Missouri, urmat de un studiu similar în China și Coreea de Sud, informează Libertatea.ro.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte