OMS a declarat pandemie de coronavirus. Ce se întâmplă de azi încolo

12 Martie 2020 08:32 484 0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, miercuri, că situaţia generată de noul coronavirus este pandemie, în contextul în care s-au înregistrat cazuri de infecții în aproape toate țările lumii.

Potrivit OMS, o pandemie este răspândirea la nivel mondial a unei noi boli și apare atunci când un virus apare și se răspândește în întreaga lume, iar majoritatea oamenilor nu au imunitate la el.

Conform planului OMS pentru pregătirea pandemiei, după declararea acesteia, guvernele naționale trebuie să se asigure de „mobilizarea completă a sistemelor de sănătate, a instalațiilor și mobilizarea angajaților din sistemul medical național”, relatează Mediafax.

De asemenea, OMS transmite că trebuie să „distribuie echipament de protecție” și să „distribuie antivirale și alte materiale medicale în conformitate cu planurile naționale".

Potrivit Băncii Mondiale, costul global anual al pandemiilor, de la cele moderate până la cele severe, este de aproximativ 570 miliarde de dolari americani sau 0,7 la sută din veniturile lumii.

 

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte