Au fost desemnați jurnaliștii anului 2019

20 Decembrie 2019 12:05 448 0 Ultima modificare 20 Decembrie 2019 12:09

Cei mai buni jurnaliști ai anului 2019 au fost premiați în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a 25-a, organizată pe 19 decembrie, la Chișinău. În cadrul acestei ediții a Galei au fost oferite zece premii la șapte categorii: editorial, fotografie, investigație, longread, podcast, reportaj video și presa scrisă. De asemenea au fost acordate și cinci premii speciale, transmite IPN.

Premiul pentru cel mai bun editorial a fost ridicat de Anatol Moraru de la Portalul NordNews. La categoria investigație câștigători au fost desemnați Ilie Gulca și Mădălin Necșuțu de la Centrul de Investigații Jurnalistice, precum și portalul RISE Moldova.

Cel mai bun reportaj video a fost cel realizat de Viorica Tătaru de la TV8. Tot aici a fost premiat Nicu Gușan, realizatorul emisiunii „Pur și simplu” la Radio Europa Liberă. Din presa scrisă s-a remarcat Aliona Ciurcă de la Ziarul de Gardă.

Podcastul anului a fost desemnat podcastul „Bilet în Parlament”, realizat de Felicia Nedzelschi și Ștefan Grigoriță de la portalul Agora. Pentru longread a fost premiată Olga Gnatcova, de la Portalul NewsMaker, dar și portalul Oameni și Kilometri.

Premiul pentru fotografie a fost decernat Elenei Covalenco de la Agenția de presă IPN pentru reportajul realizat în cadrul proiectului Oameni și Kilometri.

De premii speciale s-a învrednicit Diana Popa, TV8 – speranța anului. Cel mai bun blog a fost desemnat Teotitude.com al Dianei Guja. Evoluția anului a fost desemnat portalul NordNews. Pentru jurnalism inovativ au fost premiate Ziarul de Gardă și SP Bălți. Premiul de excelență i-a revenit lui Vladimir Beșleagă.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost oferită Bursa Centrului de Jurnalism Independent în valoare de o mie de euro. Aceasta i-a fost acordată studentei Ilinca Televca, pentru performanțe academice și implicare în activități extracurriculare de promovare a jurnalismului de calitate.

Gala „Jurnaliștii Anului” este organizată anual, începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chișinău. Scopul principal al acestei acțiuni este de a susține și încuraja eforturile jurnaliștilor de a face presă de calitate, aderând la standardele profesionale internaționale.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte