O nouă viață pentru resturile din plastic // REPORTAJ

22 August 2019 16:57 547 0 Ultima modificare 22 August 2019 17:16

Coșuri, glastre, farfurii și lustre - toate din plastic. Doi entuziaști din capitală au decis să dea o nouă viață pet-urilor, în special recipientelor pentru detergenți sau șamponuri. Mai mult, aceștia colaborează cu un designer care îi ajută să își transforme în realitate planurile.

Aparatele de care au nevoie pentru procesarea plasticului a fost confecționat manual iar pentru asta, tinerii s-au inspirat de pe internet. După prelucrare, sticlele se transformă într-un asemenea material nisipos.

Uneori, plasticul se transformă chiar și în lucrări de artă.

Gazdele planifică să realizeze chiar o expoziție din asemenea tablouri. Pentru ca masa de plastic să capete culoarea necesară, este nevoie de adăugarea unui material procesat din două sau chiar și trei culori.

Tinerii povestesc că au inițiat proiectul cu un scop nobil.

În activitatea lor, tinerii sunt ajutați de prieteni și voluntari. Mai nou, învață să creeze obiecte din plastic și un grup de copii care suferă de sindromul Down. Pentru viitor, autorii inițiativei își propun să creeze mese și scaune din plastic. Aceștia au lansat un apel public pentru toți cei care vor să li se alăture.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte