Soluții din trecut pentru case calde // REPORTAJ

21 August 2019 12:36 440 0 Ultima modificare 21 August 2019 12:50

Țin de cald iarna și de răcoare vara. Casele acoperite cu stuf din trecut încep să recapete teren printre locuințele moderne. O astfel de bijuterie am găsit și în satul Cociulia din raionul Cantemir. Inițiativa îi aparține lui Vladimir Putregai, care susține că locuințele acoperite cu acest material termoizolant sunt foarte populare în Germania, acolo unde a lucrat mai mulți ani.

Potrivit proprietarilor, cei care văd pentru prima oară locuința reacționează diferit. Pentru unii ar fi chiar un semn de sărăcie.

Soții se arată mulțumiți pe deplin de rezultat. Mai mult, aceștia au utilizat rogojinile de stuf pentru a izola termic întreaga locuință, nu doar acoperișul. Oamenii spun că materialul reglează umiditatea din interior.

Despre casa din Cociulia au aflat și alți oameni, care nu au ezitat să urmeze exemplul gospodarilor și să apeleze la Vladimir pentru ajutor.

Rogojinile sunt confecționate manual, la un stativ pentru țesut covoare. Iar fiecare dintre ele cântărește până la 25 de kilograme.

Pentru viitor, familia Putregai preconizează să tapeteze pe interior și o anexă a casei cu astfel rogojini, fără să tencuiască.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte