Au făcut combustibil doar din aer și lumina soarelui

08 Iulie 2019 23:21 730 0 Ultima modificare 08 Iulie 2019 23:23

O echipă de studenția a creat un combustibil lichefiat folosindu-se doar de aerul pe care-l respirăm și de lumina soarelui. A fost nevoie de mult studiu și de investiții în crearea infrastructurii necesare pentru a transforma aerul în combustibil lichid. Această descoperire a fost făcută studențiI de la ETH Zurich, din Elveția. Ei au reușit să creeze o hidrocarbură folosind doar energia solară, pentru a extrage dioxidul de carbon din aerul ambiental.

Cercetătorii au subliniat că acest combustibil inovator este obținut prin sinteza hidrogenului și a monoxidului de carbon, care sunt prelucrate ulterior în kerosen, metanol și alte hidrocarburi utile în industria transportului.

Cercetarea studenților a fost condusă de Aldo Steinfeld, profesor și expert în energia regenerabilă la ETH Zurich. Împreună au creat un soi de centrală solară, care folosește un proces termochimic pentru a sintetiza combustibilul lichefiat. Întregul proces chimic se bazează pe temperaturi foarte ridicate, dar nu se folosește decât energia solară, deci nu se arde niciun alt combustibil fosil. Astfel, atmosfera nu este poluată în procesul de dezvoltare a combustibililor.

Centrala lor este atât de eficientă și de productivă încât poate produce până la 20.000 de litri de kerosen pe zi. Dacă ar exista o astfel de centrală de mărimea Elveției, am avea suficient kerosen pentru întreaga industrie aviatică din lume.

Sursa: realitatea.net

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte