Un robot poate înţelege când sunt coapte roşiile şi le poate culege fără să le deterioreze

02 Iulie 2019 09:05 254 0 Ultima modificare 02 Iulie 2019 09:07

O companie americană susţine că robotul pe care l-a dezvoltat este mai eficient decât omul în inspectarea şi culegerea roşiilor din solar.  

Virgo 1, un robot autonom creat de Root AI, un startup din Somerville, Massachusetts, are o misiune nu tocmai simplă pentru robot: să vadă când s-au copt roşiile să le culeagă astfel încât să nu le afecteze integritatea.

Robotul funcţionează în mod autonom, fiind dotat cu senzori şi camere care-l ajută să-şi găsească drumul şi să deplaseze printre culturi.

Acesta este dotat inclusiv cu faruri, putând să mărşăluiască prin sere la orice oră din zi sau din noapte pentru a culege roşiile imediat cum îşi dă seama că s-au copt.

Depistarea roşiilor coapte este o sarcină relativ uşoară pentru sistemul de inteligenţă artificială, care a folosit învăţarea mecanică pentru a deosebi o roşie coaptă de una crudă.

Culegerea propriu-zisă se realizează cu un braţ robotic care poate prinde şi trage roşiile cu o fineţe nu tocmai caracteristică unui robot, fără a rupe firele.

În capătul braţului există trei degete construite dintr-un plastic sigur pentru alimente, care se dovedeşte flexibil şi uşor de spălat.

Virgo 1 a fost gândit cu un robot modular. Prin modificarea software-ului, acesta poate fi adaptat şi altor culturi, nu trebuie să se limiteze strict la roşii.

 

 

 

 

sursa: news.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte