Cei mai buni pedagogi // REPORTAJ

14 Mai 2019 09:25 272 0

Flori, cântece și recunoștință pentru cei mai buni pedagogi. La Chișinău a avut loc astăzi Gala Laureaților concursului municipal „Pedagogul Anului”. Mai mulți profesori care activează în centrele comunitare pentru copii și tineri și centre de plasament au fost premiați de autorități.

De 10 ani, Diana Dașan activează în calitate de psiholog la Centrul de plasament „Copilărie, adolescență și familie”. Pedagogul s-a plasat pe locul întâi, grație profesionalismului și perseverenței de care a dat dovadă de-a lungul anilor: ”Copilărie, adolescență și familie” - activează în domeniu de 10 ani - Locul 1. Cheia succesului este de fapt în perseverarea zilnică în domeniul pe care îl profesez, nu au fost rezultatelel acum pe moment de concurs, doar evident că cunoștințele pe care le-am acumulat pe parcursul acestor ani au dat aceste rezultate.”

Iar Ludmila Condur și Victoria Vrabie sunt laureatele premiilor doi și trei. Acestea spun că succesul se datorează implicării cu trup și suflet în viața copiilor: ”O muncă asiduă, în care colegii mei împreună cu noi încercăm să îi încadrăm în societate abil, și bine înțeles le oferim o parte din inima noastră, și să aduc mulțumiri direcției sectorului centru pentru motivare și promovare”, spune doamna Condur, urmată de doamna Vrabie: ”Pe viitor cred că acest concurs merită să aibă o continuitate pentru că este un beneficiu și pentru noi ca lucrători în domeniul social, deci asistenți sociali, să vedem și noi de ce suntem capabili sau să demonstrăm poziția pe care o avem și funcția.”

Organizatorii evenimentului spun că asemenea concursuri sunt binevenite, întrucât promovează imaginea cadrelor didactice: ”De fapt ne-am propus să promovăm imaginea și statutul cadrelor didactice, am menționat în cadrul probelor de concurs măiestria acestor cadre didactice, profesionalismul lor, ne-au demonstrat că posedă diverse tehnologii și tehnici de lucru cu copiii”, a spus Vera Pseneac.

Gala Laureaților concursului ”Pedagogul anului” este la prima ediție, iar în cadrul acesteia au fost premiate 12 cadre didactice.

 

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte