Politico: Acordul dintre Facebook şi SUA ar putea include supravegherea confidenţialităţii datelor

02 Mai 2019 12:48 262 0

Facebook şi Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) negociază o eventuală soluţie care ar impune companiei să creeze un comitet independent de supraveghere a confidenţialităţii datelor şi să ia alte măsuri pentru a proteja utilizatorii, a informat miercuri Politico, citând o sursă. 

Paşii vor include numirea unui ofiţer autorizat de către FTC pentru confidenţialitatea şi protecţia datelor de la cel mai înalt nivel al conducerii Facebook şi crearea unui comitet de supraveghere a confidenţialităţii datelor personale care să includă membrii ai consiliului de administraţie a companiei, se arată în raport.

Potenţialul acord dintre companie şi FTC se adaugă celor 3 miliarde de dolari pe care Facebook a anunţat săptămâna trecută că le va aloca pentru a acoperi acordul cu autorităţile de reglementare din SUA. 

FTC investighează dezvăluirile conform cărora Facebook a împărtăşit în mod necorespunzător datele a 87 de milioane de utilizatori cu compania britanică de consultanţă politică Cambridge Analytica. Ancheta s-a concentrat asupra faptului dacă schimbul de date şi alte litigii a încălcat un acord din 2011 cu FTC pentru a proteja confidenţialitatea utilizatorilor.

 Preşedintele şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, va prelua rolul de "ofiţer de conformitate desemnat", responsabil de derularea politicilor de confidenţialitate ale companiei, se mai arată în raport.
 
 
 
 
 
 
 
 
sursa: mediafax.ro
© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte