Proiect finanțat de DEPARTAMENTUL PENTRU RELAȚIA CU REPUBLICA MOLDOVA
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului- Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Un terariu va fi deschis la Grădina Zoologică

24 Aprilie 2019 14:40 303 0

Până la finele lunii mai, pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chișinău va fi deschis un terariu - spaţiu în care vor fi expuse reptile, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, directorul adjunct al instituţiei, Sergiu Pânzari, a menţionat că lucrările de amenajare a terariului sunt aproape finalizate, acum se lucrează la sistemele de aer condiţionat şi ventilaţie. În terariu vor fi expuse aproape 20 de reptile, printre care 12 şerpi.

„Tot în acest spaţiu va fi expus şi cel mai mare şarpe din colecţia grădinii, un anaconda de Paraguay. Accesul vizitatorilor în terariu va fi limitat. În clădire vor putea intra doar câte 10 persoane, însoțite de un supraveghetor”, a spus Pânzari.

El a adăugat că după zeci de ani în care acces la reptile au avut doar îngrijitorii grădinii, vietăţile vor fi expuse publicului larg. „De la începutul lunii mai, vizitatorii noştri vor putea admira şi crocodilul, care va fi amplasat în spațiul din anul trecut”, a adăugat sursa citată.

Instituţia Ştiinţifică de Instruire şi Culturalizare „Grădina Zoologică” a fost fondată la 9 mai 1978 de către autorităţile locale ale oraşului Chişinău. În prezent, colecţia instituţiei numără peste 1000 de exemplare. Printre acestea sunt animale rare incluse în Cartea Roşie Internaţională.

Biletul de acces pe teritoriul grădinii costă 30 de lei pentru adulţi, cinci lei pentru studenţi şi pensionari, iar accesul copiilor sub şapte ani este gratuit.

Datele oficiale arată că, anual, Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituţiei muncesc în jur de 100 de angajați.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte