VIDEO | Mormânt vechi de peste 4000 de ani, descoperit recent în Egipt. Arheologii au rămas UIMIŢI când au văzut ce se afla în interior

15 Aprilie 2019 15:43 240 0

Arheologii egipteni au descoperit un mormânt cu picturi foarte detaliate în regiunea Giza. Situl arheologic este vechi de aproximativ 4,400 de ani şi aparţine celei de-a cincea dinastii nobile, numită ”Khuwy”.

Situl descoperit recent are forma literei ”L” şi i-a uimit pe arheologi. Picturile cu heroglife de pe pereţi au fost atât de bine conservate încât experţii au reuşit să recolteze amprentele pictorului care le-a realizat.

Mormântul este făcut din calcar, în timp ce picturile extrem de colorate au fost create cu o răşină specială, potrivit ministerului de antichităţi de la Cairo, citat de site-ul Russia Today.

Mormântul se află în proximitatea altor monumente antice importante, precum Marele Sfinx şi Priamidele din Giza. De altfel, toată regiunea reprezintă o sursă importantă de venit pentru statul egiptean, având în vedere că foarte mulţi turişti vin special în Egipt pentru a vedea monumentele vechi de mii de ani.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte