A MURIT una dintre cele mai RARE ţestoase din lume. Câte exemplare din aceeaşi specie se mai află în viaţă | VIDEO

15 Aprilie 2019 14:53 136 0 Ultima modificare 15 Aprilie 2019 14:55

Una dintre cele mai rare broaşte ţestoase, o femelă din specia Yangtze cu carapace moale, a murit în China. Doar trei astfel de ţestoase au rămas în viaţă în acest moment, specia fiind pe cale de dispariţie. 

Broasca ţestoasă a murit în sudul Chinei, la grădina zoologică din Suzhou. Reptila avea peste 90 de ani, iar experţii au încercat să o insemineze artificial chiar cu câteva 24 de ore înainte să moară.

Angajaţii grădinii zoologice susţin că ţestoasa se afla într-o stare de sănătate bună la scurt timp după procedura de inseminare artificală, însă a doua zi, ea a început să se simtă din ce în ce mai rău, potrivit BBC. 

Specia se află pe cale de dispariţie din cauza braconierilor şi pescarilor, care au distrus habitatul ei natural.

 Un singur mascul mai este în viaţă la aceeaşi grădină zoologică din China, în timp ce două alte ţestoase se află în sălbăticie, în Vietnam. Momentan nu se ştie încă ce sexe au cele două ţestoase rămase în viaţă, pentru că acestea sunt foarte greu de determinat.

Cauza morţii ei este cercetată în aceste momente de specialişti, iar o parte din ţesutul ovarian al ţestoasei a fost prelevat pentru cercetări ulterioare.

 

 

 

 

 

sursa: mediafax.ro

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte