Gmail lansează o funcţie de trimitere programată a emailurilor

02 Aprilie 2019 15:24 350 0

Cu ocazia împlinirii a 15 ani, Gmail lansează o funcţie de programare a mesajelor şi primeşte update-uri pentru funcţia Smart Compose, cea care foloseşte învăţarea mecanică pentru a completa automat emailurile. 

Programarea trimiterii permite utilizatorului să aleagă o oră ulterioară de expediere a email-urilor, în caz că, dintr-un motiv sau altul, ora la care termină de compus un mail nu este potrivită trimiterea acestuia, transmite unimedia.

Opţiunea este integrată în butonul Send, care va avea o săgeată în dreapta lui. Apăsând săgeata, se obţine acces la noua funcţie “Schedule send”. Apoi, nu trebuie decât să se aleagă data şi ora la care să se realizeze expedierea.

Cu aceeaşi ocazie, Google a anunţat câteva îmbunătăţiri pentru funcţia pe bază de AI, Smart Compose. Aceasta va învăţa şi va folosi acum formulele de salut preferate de utilizatori pentru a începe un mesaj.

O altă noutate este că Smart Compose va putea acum să sugereze subiectul email-ului în funcţie de conţinutului mesajului. Rămâne de văzut şi cât de bine vor fi alese astfel subiectele, în funcţie de cât de bine înţelege AI-ul conţinutului mesajelor.

Smart Compose a devenit acum disponibil pe toate telefoanele cu Android şi va ajunge în curând şi pe iOS. De asemenea, aceasta este acum disponibilă în patru limbi noi, alături de engleză: franceză, italiană, spaniolă şi portugheză.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte