AL CINCILEA GUST

04 Septembrie 2018 11:30 51 0

Astăzi descoperim împreună, care este cel de-al cincilea gust. Probabil sună eronat, dar trebuie să ştiţi că este adevărat. 
Într-adevăr există patru gusturi de bază pe care le simţim în mod normal: dulce, amar, sărat şi acru. Însă s-a constatat că mai există şi un al cincilea gust, care este considerat periculos. Și anume “acidul glutamic”. Substanţa naturală pe care o găsim în orice proteină animală, fie că vorbim de carne, ouă sau lactate, dar şi în cele vegetale: ciuperci ori soia.. Acidul glutamic este extras printr-un procedeu simplu. De pe urma acestuia rezultă un praf alb, care se numeşte Monoglutamat de Sodiu E621. Acesta creează dependenţă.

© 2018 Vocea Basarabiei

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte