VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Încă o persoană infectată cu Flurona a decedat. Câte cazuri de gripă s-au înregistrat săptămâna trecută în capitală

Săptămâna trecută, în municipiul Chișinău a fost înregistrat un alt caz de deces provocat de virusul gripal de tip A și a celui de COVID-19, cunoscută sub denumirea de Flurona. Șeful Direcției generale asistență socială şi sănătate din Chișinău, Boris Gîlca, a declarat în cadrul ședinței serviciilor municipale ale capitalei din 23 ianuarie, că persoana decedată nu a fost vaccinată.

Autoritățile municipale se arată în continuare îngrijorate de cazurile de gripă și infecții respiratorii și îndeamnă populația să se vaccineze. 

„Suntem îngrijorați de cazurile de gripă. Săptămână trecută au fost înregistrate pe teritoriul municipiului Chișinău 141 de cazuri, inclusiv 88 la copii în vârstă de la 0 la 17 ani. Din numărul total de cazuri de gripă înregistrate, 82 de pacienți au fost internați. A fost înregistrat un caz de deces la un adult nevaccinat, cu gripă de tip A și Covid-19”, a anunțat Boris Gîlca.

Totodată, au fost înregistrate 4.381 de cazuri de infecții respiratorii acute, mai puține decât săptămâna anterioară, când au fost depistate 5.272 de cazuri.

Astfel, Boris Gîlca îndeamnă oamenii să se vaccineze atât împotriva gripei, cât și împotriva COVID-19, aceasta fiind unica metodă sigură și eficientă pentru a preveni cazurile grave de boală și deces.

De asemenea, săptămâna trecută în Chișinău au fost înregistrate 64 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, acesta ar fi al patrulea caz de deces provocat în urma complicaților infecției gripale în sezonul 2022-2023. Unul dintre acestea a fost catalogat ca fiind flurona, deoarece persoana era infectată concomitent și cu COVID-19.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.